Docenten

Anke Drentje studeerde dwarsfluit bij Yvonne van den Berg te Leeuwarden en behaalde haar Conservatoriumdiploma DM in 1987.

Na haar afstuderen is zij gaan werken als dwarsfluitdocent op verschillende locaties in Fryslân. Daarnaast heeft zij voor fluitensembles gestaan en is zij betrokken bij een aantal muziekprojecten waaronder het Frysk Leerorkest. Als professioneel fluitist speelt ze in het Noord Nederlands Fluit Ensemble (NNFE) en in The Symfonic Music Connexion. Zij heeft gespeeld met artiesten zoals: OG3NE, Xander de Buisonjé, Barry Hay (Golden Earring), Ronald Snijders en vele anderen. Naast de gewone dwarsfluit speelt zij ook op piccolo en altdwarsfluit.

Anke is mede-oprichter van het Noord Nederlands Fluit Collectief, waarmee ze de afgelopen jaren verschillende projecten en voorstellingen heeft gerealiseerd. Ruim acht jaar was zij verbonden aan een school voor speciaal onderwijs ter ondersteuning van gedragsdeskundigen. In 2018 heeft zij haar Bachelor of Science Psychologie behaald aan de OU.

 

Paul Steemers behaalde in 1983 het diploma Schoolmuziek B aan het Conservatorium te Zwolle. Daarna vervolgde hij zijn studie dwarsfluit bij Yvonne van den Berg te Leeuwarden. Deze sloot hij succesvol af in 1986.

Hij is docent dwarsfluit en keyboard op diverse locaties in Fryslân. Daarnaast is hij dirigent van het projectdwarsfluit- ensemble te Buitenpost. Ook verzorgt hij verschillende muziekprojecten aan basisscholen en heeft hij een aantal jaren lesgegeven aan middelbare scholen. Als professioneel fluitist speelt hij in het Noord Nederlands Fluit Ensemble (NNFE) en in The Symfonic Music Connexion. Naast de gewone fluit speelt hij altdwarsfluit en (contra)basdwarsfluit. Hij heeft meegewerkt aan grote producties met artiesten zoals: Joke de Kruijff, Ben Kramer, Berdien Stenberg, Thijs van Leer (Focus) en Douwe Bob. Paul is als fluitist maar ook als arrangeur actief in het Noord Nerderlands Fluit Collectief.