Coaching

Stress, hoogsensitiviteit of een periode van rouw kunnen veel invloed hebben op je leven en functioneren. Dat is waar we bij coaching aan werken: Het verrijken van jezelf en vanuit je persoonlijke drijfveer de kracht halen om te leren omgaan met de moeilijkheden in je leven. 

 

Is dit iets voor jou? Wil je een vrijblijvend gesprek of gelijk starten met een sessie? Stuur me gerust een mailtje.

 

We starten met een vrijblijvend gesprek, waarin we samen kijken wat jou verder helpt en hoeveel sessies voor jou voldoende is. Zelfs een enkele sessie behoort tot de mogelijkheden. Uiteindelijk ben jij degene die dit bepaalt. Wanneer uit het kennismakingsgesprek het vermoeden ontstaat dat er meer speelt of dat de problematiek een diepere oorzaak heeft, zal ik altijd adviseren om elders de juiste hulp te zoeken.

In het coachingsaanbod kan zowel muziek als ademhaling een rol spelen. Maar ook als daar geen behoefte aan is, stellen we een traject op wat bij jou past.

 

Vind je het fijner om de gesprekken bij je thuis te laten plaatsvinden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een rustige plek is hier uiteraard wel een voorwaarde voor.

 

Houd er rekening mee dat coaching niet vergoed wordt door de zorgverzekering. Wel vergoeden sommige werkgevers soms (een deel van) de kosten. Voor ondernemers/zzp-ers zijn er mogelijkheden om de kosten via de belasting terug te vorderen. Laat je hierover informeren.

Vertrouwen, respect voor de cliënt, professionaliteit en verantwoordelijkheid vormen de ethische gedragscode welke ik hanteer.

 

Stressreductie

Ieder mens heeft te maken met stress. Dit is een natuurlijk proces waar je geen invloed op hebt. Gewoon even stoppen met stressgevoelens, nee zo werkt het niet.

Stress ervaren is ook geen probleem en is bv. juist nuttig en behulpzaam in situaties van  gevaar. Het wordt pas problematisch als de stress aanhoudt en constant aanwezig blijft. Er is steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat muziek bijdraagt aan iemands welbevinden. Muziek heeft een positieve invloed op het reduceren van stress.

Het gebruik van muziek combineer ik met ademhalingsoefeningen

 

Hoogsensitiviteit

Beleef je ervaringen erg intensief, ben je snel overprikkeld, vind je het lastig om een stemming om te buigen? Waarschijnlijk ben je dan een bovengemiddeld sensitief persoon. Er is niks mis met je, alleen zijn er veel mensen in je omgeving die minder sensitief zijn, waardoor je het gevoel of idee kunt krijgen dat je afwijkt van een norm. We gaan kijken waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe je de valkuilen gaat herkennen en leert hanteren. Ook besteden we aandacht aan de positieve kanten en kracht van hoogsensitiviteit.

 

Rouw

Verlies van een dierbare is een heftige gebeurtenis. Hoe hiermee om te gaan is voor ieder mens verschillend. En ondanks alle goedbedoelde adviezen van je omgeving is dit vaak een heftig en eenzaam proces. Ook grote veranderingen in je persoonlijk leven resulteren soms in gevoelens van rouw. Ik ondersteun je graag. We gaan uit van je persoonlijke situatie om te zien wat voor hulp  je nodig hebt. Dit kan van alles zijn, zowel praktische zaken als mentale ondersteuning. 

 

Performingscoaching

Speciaal voor musici, dansers en/of acteurs. Eigenlijk allen ervaren stress voor of tijdens een optreden. Meestal zorgt dit voor een verhoogde concentratie en komt dit de prestatie ten goede, maar soms kan het ook de andere kant op slaan. Je presteert onder de maat en het plezier is verdwenen. Tijdens deze coaching gaan we samen aan de slag om te ontdekken wat jou helpt om deze stress onder controle te krijgen en je performance te verbeteren. De coaching is zowel voor amateurs als voor professionals.