Coaching

 

 

Stress, hoogsensitiviteit of  een periode van rouw kunnen veel invloed hebben op iemands leven en functioneren. Wil jij de regie over je lijf en leven verbeteren:

Het verrijken van jezelf en vanuit je persoonlijke drijfveer de kracht halen om te leren omgaan met de moeilijkheden in je leven, dat is waar het bij coaching om draait. 

Kom kennis maken in een vrijblijvend gesprek. Samen kijken we wat jou verder helpt. Het kan zijn dat je aan een aantal sessies al voldoende hebt, zelfs een enkele sessie behoort tot de mogelijkheden. Uiteindelijk is de cliënt degene die dit bepaalt. Wanneer uit het kennismakingsgesprek het vermoeden ontstaat dat er meer speelt of dat de problematiek een diepere oorzaak heeft, zal ik altijd adviseren om elders de juiste hulp te zoeken. In het coachingsaanbod kan zowel muziek als  ademhaling een rol spelen. Maar ook als daar geen behoefte aan is, kunnen we een traject opstellen. 

 

Soms is alleen al het ergens naar toe moeten gaan een drempel om contact te leggen. Voor diegenen is er de mogelijkheid om de gesprekken bij u thuis te laten plaatsvinden. Een rustige plek is hier uiteraard wel een voorwaarde voor.

Houd er rekening mee dat coaching niet vergoed wordt door de zorgverzekering. Wel vergoeden sommige werkgevers soms (een deel van) de kosten. Voor ondernemers/zzp-ers zijn er mogelijkheden om de kosten via de belasting terug te vorderen. Laat je hierover informeren.

Vertrouwen, respect voor de cliënt, professionaliteit en verantwoordelijkheid vormen de  ethische gedragscode welke ik hanteer.

 

Stressreductie

Ieder mens heeft te maken met stress. Dit is een natuurlijk proces waar je geen invloed op hebt. Gewoon even stoppen met stressgevoelens, nee zo werkt het niet.

Stress ervaren is ook geen probleem en is bv. juist nuttig en behulpzaam in situaties van  gevaar. Het wordt pas problematisch als de stress aanhoudt en constant aanwezig blijft. Er is steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat muziek bijdraagt aan iemands welbevinden. Muziek heeft een positieve invloed op het reduceren van stress.

Het gebruik van muziek combineer ik met ademhalingsoefeningen

 

Hoogsensitiviteit

Beleef je ervaringen erg intensief, ben  je snel overprikkeld, vind je het lastig om een stemming om te buigen? Waarschijnlijk ben je dan een bovengemiddeld sensitief persoon. Er is niks mis met je, alleen zijn er veel mensen in je omgeving die minder sensitief zijn, waardoor je het gevoel of idee kunt krijgen dat je afwijkt van een norm. We gaan kijken waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe je de valkuilen gaat herkennen en leert hanteren. Ook besteden we aandacht aan de positieve kanten en kracht van hoogsensitiviteit.

 

 

Rouw

Verlies van een dierbare is een heftige gebeurtenis. Hoe hiermee om te gaan is voor ieder mens verschillend. En ondanks alle goedbedoelde adviezen van je omgeving is dit vaak een heftig en eenzaam proces. Ook grote veranderingen in je persoonlijk leven resulteren soms in gevoelens van rouw. Ik ondersteun je graag. We gaan uit van je persoonlijke situatie om te zien wat voor hulp  je nodig hebt. Dit kan van alles zijn, zowel praktische zaken als mentale ondersteuning. 

 

 

Performingscoaching

Musici/dansers/acteurs... Eigenlijk allen ervaren stress voor of tijdens een optreden. Meestal zorgt dit voor een verhoogde concentratie wat de prestatie ten goede komt. Maar soms gaat de stress met je aan de haal en door de  zenuwen presteer je onder de maat en is het plezier verdwenen.  Tijdens deze coaching gaan we samen aan de slag om te ontdekken wat jou  helpt om deze stress onder controle te krijgen en je performance te verbeteren.  De coaching is zowel voor amateurs als voor professionals.